ומשום שאי אפשר לדמיין את החיים שלנו ללא מוזיקה, אנחנו בטבע בפעולה, החלטנו להביא לכם 4 פעילויות מהנות ומוזיקליות במיוחד, אשר ניתן לבצע עם ילדים באמצעות שימוש מינימלי באביזרים.
אז… למה אתם מחכים? בואו נתחיל!
תזמורת הקולות
מה צריך: רק את הקול שלנו.
איך לבצע: השמיעו צלילי קול שונים ותגידו לכל ילד איזה קול הוא צריך לחקות; למשל: צליל של זמזום, הקשה עם הלשון, "שירה אופראית וכו'. לאחר שכל ילד יודע מה הצליל שעליו לבצע, צרו יחדיו תזמורת קבוצתית בה כל אחד ישמיע את הצליל שלו.
טיפים: מומלץ לדבר על עבודת צוות והרמוניה במהלך הפעילות. בנו כוריאוגרפיה מסוימת שתשלב קצב והרמוניה בהתאם להכרותכם עם יכולת הקבוצה להעלאת רמת הקושי.
ספארי הקולות
מה צריך: מחברות וכלי כתיבה. (תואם גיל).
איך לבצע: צאו להליכה ביחד עם הילדים ובקשו מהם להקשיב היטב לצלילים שמסביב ולזהות קולות טבע שונים שהם מצליחים להבחין בהם. לאחר מכן, בקשו מהילדים לנסות ולנחש מהיא החיה שהם שמעו, או לחלופין, לכתוב איזה חיות הם חושבים שהם שמעו ולעשות השוואה לאחר מכן.
טיפים: ניתן לבקש מהילדים לנסות לחזור על הצלילים ולדייק את הפקת הקול.
זיהוי מנגינה באמצעות זמזום
איך לבצע: אמרו לילד אחד לזמזם שיר מוכר בזמן ששאר הילדים יצטרכו לנחש מהו אותו השיר. עשו תחלופה בתפקידים.
אלטרנטיבה – הושיבו את הילדים במעגל, כל פעם ילד יזמזם שיר לילד שיושב משמאלו והוא יצטרך לזהות את שם השיר; אם הוא לא ידע הוא יכול להיעזר בקבוצה. המשיכו את המשחק עם כיוון השעון מהילד שנחש וכן הלאה.
טיפים: זהו משחק מעולה לפיתוח הזיכרון והכרה של דפוסים מוזיקליים, עודדו את הילדים להתרכז ולחשוב טוב טוב אם הם מזהים את השיר.
המזמר המוזיקלי
מה צריך: סירים, מחבתות, כפות עץ ושלל כלי מטבח בטוחים לשימוש.
איך לבצע: השתמשו בכלי המטבח שלרשותכם ליצירת צלילים ומקצבים שונים. להעלאת רמת הקושי, אמרו לילדים להרכיב הרכב מוזיקלי בו לכל אחד יש תפקיד משלו כנגן בתזמורת.
טיפים: למדו את הילדים כיצד ניתן לשנות את גובה צליל, למשל, על ידי מילוי סיר במים. עודדו את הילדים לנגן ביחד ולשמור על קצב והגיון מוזיקלי כך שנגינתם המשותפת תהיה הרמונית ונעימה ככל האפשר.
הוראות בטיחות
תמיד חשוב לזכור לשמור על סביבת פעילות בטוחה,
הכינו את סביבת הפעילות לפני תחילתה וודאו שאין בקרבת מקום דבר העלול לפגוע או להוות סכנה למשתתפי הפעילות.
אם אתם עובדים עם קבוצה, מומלץ להכיר אותה מבעוד מועד ולהתמצא בדינמיקה הקבוצתית ככל הניתן לפני תחילת הפעילות וזאת על מנת שתוכלו להפיק את המיטב מן הפעילות ולשמור על סביבת עבודה, מיטיבה נעימה ואיכותית.